wie zijn we?

Koen Maes (zaakvoerder, docent)

koen.maes@healtium.be

KoenMaes-spr-thumb

Koen’s academische opleiding Master of Science in de verpleeg- en verloskunde en zijn ervaringen in de academische wereld garanderen een stevige analytische basis rond organisatiestructuren. Al 17 jaar staat Koen in de gezondheidszorg.  Nu gebruikt hij zijn ervaring en kennis om organisaties te begeleiden naar een totale bedrijfsgezondheid.  Zijn credo: “een gezonde mens in een gezond bedrijf.”  Samen met Healtium ijvert hij om bedrijven naar een hoger niveau te brengen tot  een magneet-onderneming.

Jef Adriaenssens (Dr. in de arbeidsgezondheidspsychologie)

Jef Adriaenssens, voor Nursing

Jef  is bachelor verpleegkundige en behaalde in 2008 een Master of Science in Verpleeg- en Vroedkunde. In 2015 promoveerde hij tot Doctor in de Arbeidsgezondheidspsychologie (Universiteit Leiden) met een proefschrift over ‘voorspellende factoren van werkstress bij verpleegkundigen’. In de voorbije 7 jaar bouwde Jef hiernaast een ruime ervaring op in Evidence-Based Practice (EBP). Jef coördineert op dit ogenblik een kennisplatform voor verpleegkundigen, is docent verpleegwetenschappelijk onderzoek, participeert in meerdere EBP-organisaties en is coördinator van een opleidingscentrum voor hoofdverpleegkundigen in Brussel.
Hij zal binnen Healtium zijn expertise ter beschikking stellen voor screening van non-profit organisaties naar uitlokkende factoren voor burnout, bevlogenheid, arbeidstevredenheid en verloopintentie en training en opleiding rond evidence-based practice voor zorgverleners.

Kim Exelmans (counselor)

kim.exelmans@healtium.be

profielfoto Healtium 3

 

 

 

 

 

 

Kim genoot een opleiding tot coach en counselor. Haar aanpak is geïnspireerd door Mindfulness, zuiver communiceren en leren creëren en manifesteren. Haar specialisatie is de focus op emoties, oordeel-loos luisteren en helder denken.  Door haar opleiding en werkervaring in de verpleegkunde heeft zij ook inzicht opgebouwd in dynamieken die spelen in een team. Samen aanwezige krachten in een team stimuleren en hindernissen leren herkennen en transformeren, kunnen een team terug op de rails krijgen.

Tom Laurijssen (docent)

IMG_0054

Tom studeerde in 1996 af als bachelor in de verpleegkunde. Zijn passie lag vooral in de acute sector. Daardoor heeft hij nog een bijkomende opleiding in de spoed-en intensieve zorgen gestudeerd. Na 12 jaar in het werkveld gestaan te hebben heeft hij de overstap gemaakt naar het onderwijs. Hier geeft hij zijn kennis en ervaringen uit het werkveld door aan student verpleegkunde. Zijn specialisatie ligt voornamelijk bij eerste hulp verlening, reanimatietechnieken en traumazorg.

Katrien Andries (docent, preventieadviseur)

katrien

Katrien is bachelor in de verpleegkunde. Zij heeft ruime ervaring in de acute zorgsector en in geneesmiddelenonderzoek. Naast expertise in projectmatig werken is zij ook gespecialiseerd in welzijn op het werk door haar opleiding als preventieadviseur. Momenteel doceert Katrien communicatievaardigheden aan studenten verpleegkunde.  Zij koos voor het onderwijs omdat ze ervan houdt mensen te begeleiden in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Het geeft haar plezier dat mensen op een motiverende en plezierige manier uitstekende werkresultaten behalen. Katrien haar motto is ‘ Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken.’