Menu Sluiten

BelRAI LTCF

BelRAI LTCF

BelRAI LTCF

Om op een wetenschappelijke manier zorgnoden en zorgcapaciteiten in kaart te brengen bij de oudere zorgvrager heeft een internationale groep de InterRAI ontwikkeld. RAI staat voor Resident Assesment Instrument en omvat een twintigtal instrumenten waaronder de LTCF (Long Term Care Facility). Ook België en Vlaanderen gaan vanaf juni 2023 deze screeningstool implementeren in de zorg. De InterRAI werd vertaald naar de BELRAI. Om dit op een correcte manier te kunnen afnemen voorziet de Overheid verplichte opleidingen tot indicatiesteller.

Hoe werkt BelRAI LTCF?

Als u de opleiding tot indicatiesteller gevolgd hebt, krijgt u van de Overheid toegang tot de webapplicatie om effectief de BelRAI LTCF te gebruiken. BelRAI LTCF omvat een 60 tal gevalideerde items die ingevuld moeten worden om bepaalde scores te krijgen.

Uit deze scores worden dan eventueel Clinical Assement Protocols of Client Aandachts Punt (CAPs) geactiveerd en zorgschalen weergegeven. Hiermee kan dan aan de slag gegaan worden om aan zorgplanning te doen. Ook MDO's kunnen op deze manier veel efficiënter georganiseerd worden.

Wat moeten we doen als instelling?

BelRAI LTCF is meer dan enkel een opleiding volgen tot indicatiesteller. U moet als instelling een hele procesverandering gaan implementeren. Want BelRAI LTCF gaat uw zorgplanning, MDO en manier van werken veranderen om een betere en kwaliteitsvolle zorgverlening te kunnen waarborgen voor uw bewoners.

Daarom biedt Healtium u een hele begeleiding aan tijdens dit veranderingsproces. U moet de BelRAI visie kenbaar maken aan uw medewerkers. U moet indicatiestellers opleiden en dan ook actief aan de slag gaan met de BelRAI resultaten. We raden dan ook aan om op voorhand na te denken hoe u dit al wil aanpakken en om eventueel een interne BelRAI-coördinator aan te stellen.

Healtium helpt u graag hier bij

Wat doen we om u te helpen bij deze implementatie? Eerst komt een van onze gecertificeerde lesgevers langs om samen met u een startvergadering te organiseren. Tijdens deze vergadering leren jullie elkaar beter kennen. We leggen u BelRAI LTCF kort uit en wat er allemaal nodig is om dit succesvol te maken. Wie wordt er opgeleid tot indicatiesteller? Zijn er misschien intern BelRAI-trainers nodig? Hoe gaat de uitrol gebeuren? Hoe gaan we medewerkers en bewoners inlichten? Kortom we begeleiden u doorheen gans het proces.

Prijs

2 volledige dagen

2 halve dagen

toegang tot e-learningportaal en cursus

6 maand online beschikbaar voor vraagstelling

max 15 deelnemers

€4210 (excl btw)