Menu Sluiten

Hygiëne

Hygiëne

Hygiëne is belangrijk

Hygiëne is sinds de wereldwijde coronacrisis belangrijker dan ooit. Met de juiste regels kan je besmettingen voorkomen. Maar nieuwe of wijzigende richtlijnen zorgen voor onzekerheid bij medewerkers. Een fout is snel gemaakt, maar kan – in het bijzonder in de zorgsector – verstrekkende gevolgen hebben. Met een (periodieke) training voorzie je de juiste instructies en oefening.

Hygiëne
Healtium-WebRes-112

Healtium als partner in hygiëne

De experts van Healtium komen recht uit het medisch werkveld om organisaties te helpen bij hun gezondheidsbeleid. Vanuit hun biotoop trachten ze goede praktijken over te brengen op jouw medewerkers. Naast vorming is Healtium ook je sparring partner in je hygiënebeleid. Bij moeilijke vraagstukken zoekt Healtium mee naar antwoorden.

Workshop Basishygiëne

Hoe kan je de besmettingscyclus doorbreken? Hoe vermijd je dat je ziektekiemen overbrengt, of meeneemt naar huis? Hygiëne kan duidelijk uitgelegd en toegepast worden. Tijdens een korte (ong. 2 uur) workshop zet onze docent alles op een rijtje:

- Hoe verspreiden ziektekiemen zich?
- Handen wassen: hoe doe je het goed?
- Wanneer gebruik je een mondmasker?
- Wanneer kies je voor ontsmetten?

Tijdens de training is er ruimte voor de praktische vragen uit het werkveld.

Healtium-WebRes-198
Healtium-WebRes-56

Opleiding tot adviserende ‘Hygiënebuddy’

Is er extra expertise nodig in je organisatie? Dan is de opleiding ‘Hygiënebuddy’ geknipt. Tijdens een dagopleiding krijgen jouw toekomstige buddy’s een diepgaande vorming:

- Basishygiëne: hoe doen we het goed?
- Basis microbiologie: hoe ontstaan besmettingen?
- Coachende communicatie: hoe begeleid ik collega’s hierin

Na de opleiding kan een buddy als deskundige in de organisatie medewerkers ondersteunen, risico’s opsporen en aanbevelingen doen voor protocollen.