individuele begeleiding bij stress en burn-out

 

Soms heb je wat ondersteuning nodig bij verhoogde stress. Healtium biedt een individuele begeleiding om je stress aan te pakken. Deze begeleiding gebeurt op basis van wetenschappelijke modellen. Een Healtium-medewerker nodigt je uit voor een intakegesprek zodat we samen kunnen bekijken welke therapie voor jou het meest aangewezen is.

Hartcoherentie

Door middel van een biofeedback toestel word je stressniveau gemeten. Dit doen we door jouw hartritmevariabiliteit (HRV) te analyseren (het verschil tussen je hartritme bij inademing en uitademing). Hier geven we oefeningen om je te focussen op je ademhaling en positieve gevoelens. Uit onderzoek blijkt dat dit de HRV positief beïnvloed waardoor het stressniveau daalt. Wil je meer weten hierover? klik hier

Mindfulness

Healtium biedt mindfulness aan op individueel niveau. Mindfulness is vooral jouw aandacht focussen op het hier en nu. Het is meer een gewaarwording van het nu.Mindfulness is meer een generische aanpak en niet echt een behandeling. Volgens mindfulness heeft stress steeds 2 kanten (gebeurtenis en reactie lichaam). De doelstelling is niet het verminderen van klachten maar leren omgaan met klachten en verhogen van vrijheid in denken.

Ademhalingsrelaxatie

Door te focussen op je ademhaling stopt tijdelijk je piekermomenten. Een Healtiummedewerker probeert je een ademhaling aan te leren waarbij je slechts 6 tot 8 keer per minuut gaat ademen. Hierdoor krijgt het lichaam het signaal dat er geen stress is en dat het mag ontspannen. Dit is niet steeds makkelijk omdat ontspannen ademen soms toch een hele inspanning blijkt te zijn.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op zodat we samen uw traject kunnen uitstippelen.

stress en burn-out healtium